НОВИНИ

Очаква се следващата седмица главният път, който свързва иракските провинции Ербил и Киркук отново да бъде отворен.

Решението е било взето в Ербил съвместно с Масуд Барзани (бившият президент на Кюрдистанския регион), коментира командир на пешмергата Камал Киркуки.

„В допълнение към главния път, дригу пътища свързващи Ербил с Киркук също ще бъдат отворени отново“, коментира той за „Кюрдистан 24“.

Киркуки, който е отговарял за защитата на западните фронтове на Киркук срещу „Ислямска Държава“ (ИД) е коментирал, че предстоящото отваряне на пътя ще изисква от пешмергата да бъде по-предпазлива.

Поради сблъсъци основният път между Ербил и Киркук беше затворен и това респективно пречи и създава проблеми за пътуването на обикновените хора между двете провинции. От средата на октомври, хората в района използват пътя Ербил-Такю Такю – Киркук, за пътувания между двете провинции.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас