НОВИНИ

Двама високопоставени членове на „Ислямска Държава“ (ИД) са били арестувани от иракската полиция в столицата Багдад.

В изявление на медийния център на полицията, с копие от което разполага „Alghad Press“ се съобщава, че „сили на федералната полиция са арестували двама високопоставени лидери на ИД след инфилтриране в Багдад дошли от (провинция) Анбар“.

По информация от съобщението двамата са отведени в център за задържане за разпит. Няма информация за самоличността на арестуваните, нито какви позиции са заемали в джихадистката организация.

Успоредно с това беше съобщено, че други двама (ледови) членове на ИД са били убити от членове на „Хашд ал-Шааби“ по време на сампания по сигурността в провинция Салахудин.

Според съобщение на съюзните на правителството и познати и като „Народни мобилизационни сили“ по време на кампанията, техни подразделения са „били атакувани от група от членове на ИД, но войските са успели да отблъснат атаката и да убият двама от тях“.

Проправителствените (основно шиитски) сили, също така са иззели „два колана с експлозиви“, които е трябвало да бъдат използвани „срещу цивилни и силите за сигурност“.

Изявлението допълва, че кампанията е била стартирана целево – след прецизни разузнавателни доклади (информации).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас