НОВИНИ

Група от „Ислямска Държава“ (ИД) е убила няколко иракски полицаи при първата след изгонването на джихадистката организация от района атака срещу петролно поле в северен Ирак.

„Голям брой членове на ИД атакуваха пост на сили на петролната полиция близо до кладенец 43 в полето Хаббаз, убивайки двама и ранявайки трети“, коментира източник от силите за сигурност за АФП.

Друг източник е коментирал за „Синхуа“, че атаката е извършена от между 10 и 15 джихадисти от ИД, както и че ранените полицаи са трима.

„Ислямска Държава“ в Ирак – Второ издание?

По-рано този месец, губернаторът на Киркук – където има пет петролни полета – предупреди, че ИД все още представлява сериозна заплаха за сигурността на провинцията, допълвайки че джихадистите все още са активни в отдалечените райони и земеделските земи около селата в богатата на петрол провинция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас