НОВИНИ

Израелската полиция и израелската агенция за сигурност „Шин Бет“ (контраразузнаването на Израел) са предотвратили терористична атака на Храмовия хълм в Йерусалим.

Трима израелски араби от град Умм ал-Фахм са били арестувани през последните седмици във връзка с подготвяна от тях терористичина атака със стрелба на Храмовия хълм. Тя е трябвало да бъде подобна на извършената на 14 юли 2017 г. атака, при която бяха убити двама израелски гранични полицаи.

Арестуваните са Мухамад Масуд Джабарин (20 г.), Имад Лютфи Джабарин (20 г.) и 16 годишен младеж. Те са били заловени още преди да успеят да си доставят оръжие за атаката, а в понеделник (26 февруари) са били изправени пред съда.

Освен за атаката на Храмовия хълм, двама от тях са били обвинени и в планирането на друга терористична атака – стрелба „в стил Ислямска държава“ – срещу синагога в Тел Авив, където единият от 20-годишните араби е работел. Тримата са предвиждали да извършат и одруги атаки, вкл. и с автомобили – също срещу синагоги, църкви (по време на църковни празници), а също и срещу служители на силите за скигурност.

Двама от участниците в терористичната клетка са били привърженици на „слямска държава и са предвиждали да извършата атаките си от нейно име.

По информации в израелски медии и съобщение на Шин Бет.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас