НОВИНИ

При поредното разширяване на черния списък на ЕС в него бяха включени още двама официални представители на Сирийскаат арабска република.

Според решение на Съвета на ЕС (публикувано в понеделник в официалния журнал на Съюза) под ограничителните мерки попадат министъра на промишленоста Мохамед Мазен Али Юсуф и министъра на информацията Имад Абдуллах Сара.

Според съобщението двамата са добавени в списъка „на тези обект на рестриктивни мерки от ЕС срещу сирийския режим предвид сериозността на ситуацията в страната“.

И двамата бяха назначени на съответните постове при промяната в кабинета през януари 2018 г.

„Днешното решение води до общ брой от 257 лица засегнати от забрана за пътуване и замразяване на авоарите за отговорност за насилствени репресии срещу цивилното население в Сирия, полза (изгода) от или подкрепа на режима, и/или асоциирането с такива лица“, пише в съобщение на Съвета.

В допълнение, 69 фридически лица са санкционирани със замразяване на авоари, съобщават още от Съвета.

Мерките за последно бяха продължени на 29 май 2017 и ще действат до 1 юни 2018 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас