НОВИНИ

Възникването на нови центрове на влияние в света   изисква засилване на Европа, която е длъжна да бъде в състояние сама да определя своята съдба.

С такова изявление излезе канцлера на Германия, Ангела Меркел на конгрес на Христян-демократическия съюз.

„Изпитаното партньорство се подлага на изпитание, създавания в продължения на десетилетия световен ред се разваля и възникват нови центрове на развитие и влияние“, заявява тя, цитирана от ТАСС.

По думите й, би било „наиво и безотговорно да се предположи, че това по никакъв начин не касае Европа“.

„Но ние сме длъжни сами да решим в чии ръце се намира съдбата на Германия и Европа: в нашите или на някого другиго“, подчертава германскат канцлерка, която все по-видимо явно се изживява като генерал-губернатор на Европа или поне страните-членки на ЕС.

„Ние сами искаме да определяме нашата съдба преди това да направят други“, допълва политика който едностранно предопредели една от най-големите кризи в Съюза и доведе до огромни проблеми в (официално) независими държави в ЕС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас