НОВИНИ

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто поиска оставката на върховния комисар на ООН по правата на човека принц Зейд Раад ал-Хусейн.

Искането е в отговор на доста „неумерени“, но най-вече – крайно недипломатични критики от страна на йорданския принц по миграционната политика на правителството на Виктор Орбан.

„Крайно неприемлива е ситуацията, когато длъжностни лица на ООН излизат с обвиения по адрес на държави – членки и демократично избрани лидери. Очевидно, Зейд е длъжен да подаде оставка“, е заявил Сиярто по време на изказването си на 37-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека в Женева, цитиран от Франспрес.

По-рано, Зейд нееднократно е наричал Виктор Орбан (както и лидера на френската партия Национален фронт Марин Льо Пен) „демагози и популисти“ и е заявявал, че изразяваните от тях „дискриминационни и предзвикващи тревога“ радикални възгледи ги поставят редом с джихадистакта терористична групировка Ислямска държава.

Очевидно, някои в ООН се "изживяват" като "световно правителство", но също толкова е ясно, че не всички държави са готови д търпят това.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас