НОВИНИ

Изненадващ „PR ход“ от страна на „Хизбулла“

Мъж ходи по обикновенни улици в Сирия с пушка в ръка, той избира мишените си и бизмилостно ги ликвидира една по една.

Това в най-общи линии е сюжетът на видео игра представена (официално в сряда) от ливанската „Хизбулла“.

Името на играта, която е от вида „first-person shooter“ (стрелец от първо лице) е "Sacred Defence - Protecting the Homeland And Holy Sites" („Свещена защита – защитавайки родината и светите места“) е ниско бюджетна продукция, разработена от департамента за електронни медии на организацията.

Ахмед – чийто живот е от 12 ч. - е протагонистът на играта, която доста напомня на популярната „Call of Duty“  и възхвалява битките на организацията в Сирия.

„Тя отразява опита на Хизбулла в Сирия“, коментира Хасан Аллам един от разработчиците й за АФП.

 В сценария е включено и посещение на Ахмед (в обикновенни дрехи) на „Сайеда Зейнаб“ (едно от светите за мюсюлманите шиити места) и когато мавзолея е атакуван Ахмед се появява отново (вече във воена униформа) в стая, където има постер на лидера на организацията Хассан Насраллах.

В играта са включени серия битки, включително и срещу „Ислямска Држава“ на различни места, вкл. границата на Сирия с Ливан.

„Хизбулла“ участва в конфликта в Сирия от самото му начало и никога не е крила подкрепата си за Дамаск.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас