НОВИНИ

Лейла Амер е поредният артист в Египет, който получава осъдителна присъда за „подбудителство към разврат и неморалност“, заради свое произведение/изпълнение.

Египетски съд е издал (във вторник) присъда от 2 г. затвор за „малко известната“ – за разлика от повечето други осъдени, заради подобни „провинения“ – певица, призната за виновна по обвинения в „подбудителство към разврат и неморалност“, заради видео клип на песен, който съдържа „сексуални обертонове (отенъци)“.

Амер е била арестувана миналият месец, след като адвокат е подал оплакване срещу клипа на песента й „Bos Omak“ („Погледни майка си“), което според съобщенията на египетски медии е игра на думи (каламбур) с арабска ругатня.

Освен певицата, осъдителни присъди са издадени и за екипа работил по клипа. Директорът му е осъден на 6 м. затвор, докато актьор, който участва в него е с 3 м. затвор – и двамата са осъдени по същите като на певицата обвинения.

Текста по време на (показваните) домакински задължение е „оплакване“ от „гадната свекърва“, която само „командва“, обясняват регионални медии.

Всички обвиняеми са отрекли да са направили нещо нередно, а присъдите подлежат на обжалване.

Присъдата на Амер е издадена успоредно с друга присъда за „обида“ – друг съд е издал присъда от 6 м. затвор на певица, заради нейни коментари сметнати от съдебните власи за „обидни за Нил“ (за река Нил!).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас