НОВИНИ

Немски гражданин, който е действал заедно с талибаните е бил арестуван в афганистанската провинция Хелманд.

„Мъж с дълга брада, носещ черен тюрбан, който казва, че е немски гражданин и говори немски език, беше заловен заедно с трима други заподозрени че са талибани в понеделник през нощта в района Герешк на провинция Хелманд“, е съобщил говорителят на на губернатора на провинцията Омар Звак., цитиран от Франспрес. Те са се намирали в център за направа на мини, като от тях са били конфискувани оръжие и боеприпаси. По време на престрелката са били убити няколко талибани.

Той е бил заловен при съвместна операция на специалните сили на Афганистан и ВВС на страната. В съобщение на афганистанската армия се казва, че „Германският гражданин казва, че се нарича Абдул Вадууд (на снимката) и беше закаран в Кандахар за по-нататъшно разследване“. Според изявление на говорителя на полицията в Герешк, мъжът е бил „военен съветник на мулла Насир, командир на елитното „Червено подразделение“ на талибаните“. Това подразделение е нещо като „специални сили“ на талибаните и е извършило голям брой и с много жертви атаки срещу сили на афганистанската армия и полиция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас