НОВИНИ

Днес сутринта бе извършена серия от координирани терористични атаки срещу посолството на Франция, френския културен център и щаба на армията в центъра на столицата на Буркина Фасо Уагадугу. Вероятно атаките са дело на ислямистки терористи.

Според официални източници, при атаката на щаба на армията са били убити трима терористи, а други четирима – при атаката срещу посолството на Франция.

По информации от местни медии и в социалните мрежи, стрелбата в района на щаба е спряла около 12.00 ч., а в района на посолството на Франция (близо до него е и офисът на премиера на страната) – около 45 минути по-късно. Реално, съоръженията за сигурност на посолството не са позволили на атакуващите петима терористи, които са дошли с пикап, да навлязат на територията на комплекса. Нападателите сами са подпалили автомобила, стреляли по минувачите и крещели „Алаху акбар“.

Министърът на външните работи на Франция Жан-Ив Льо Дриан заяви пред LCI, че „доколкото знаем, няма френски жертви“.

По съобщения на властите, при престрелките са били убити седем служители на силите за сигурност, а според неофициални информации, общо убитите са поне 28.

Свидетели от Уагадугу съобщиха, че е имало мощна експлозия в района на щаба на армията и френския културен център, които се намират на разстояние от около 4 км от мястото на първата атака (срещу посолството). Ранените са най-малко шестима, двама от които са цивилни граждани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас