НОВИНИ

Поредният процес срещу бежанци – този път наистина „сирийски бежанци“ – по обвинения в тероризъм е започнал в Берлин.

Абдулмалик Ал (31 г.) и Анас Ибрахим А. С. (26 г.) са пристигнали във Федералната република през 2015 г. като бежанци, а сега срещу тях е започнал процес по обвинения в челенство в терористична организация. Предполага се, че двамата са се били с джихадистите от „Ислямска Държава“ (ИД) в родината си.

Абдулмалик е обвинени в присъединяване към „Фронт Ал-Нусра“ (свързана с „Ал Кайда“ и сега вече префасониран в „Хаят Тахрил ал-Шам“) през 2012 г.  и се е издигнал до командир, както и че е участвал в овладяването на газови полета и град Табка. По-късно той се е присъединил към ИД и е бил натоварен (отговарял е за) сигурността на стратегически важен язовир близо до града.

Анас е обвинен в присъединяване към „Нусра“ през 2012 г и участие в превземането на склад за амуниции.

Съобщението за процеса срещу двамата идва по-малко от седмица след съобщението за задържането на друг сириец – кандидат бежанец – обвинен в членвство в (ултраконсервативната) „Ахрар ал-Шам“. 28-годишният сириец е влязъл в Германия през 2015 г. като лице, търсещо убежище след което е напуснал страната и се е върнал обратно в средата на февруари 2018 г., когато е бил и задържан.

По информация на „Брейтбарт“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас