НОВИНИ

Проправителствените сили „Хашд ал-Шааби“ са намерили масов гроб западно от Мосул с останките на 40 убити християни.

„“Хашд ал-Шааби“ заедно със сили за сигурност  в региона Халила, близо до Бадуш, западно от Мосул са се натъкнали на масов гроб на христяини, които са били отвлечени в региона“, коментира неназован източник от Сириакската ортодоксална църква за иракските медии.

По думите му, повечето от останките са били заровени заедно, „някои от тях са на жени и деца“, някои от тях „имат малки кръстчета“.

Съобщението за поредния масов гроб намерен в Ирак идва само два дни след като членове на иракската армия съобщи за масов гроб на 100 членове на „Ислямска Държава“ (ИД) в района ал-Зарка (град Баадж). Според коментар на представител на армията телата са имали огнестрелни рани в главата и гърдите.

Иракските сили за сигурност (и съюзните им формирования) се натъкват на десетки масови гробове в регионите, които са били под контрола на джихадистите. По информация от иракски медии към оммента са намерени повече от 70 гробове, вкл. такива на язиди убити от ИД.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас