НОВИНИ

Немската полиция е задържала радикален ислямист на летището във Франкфурт по подозрения в подпомагане на сериозен акт на насилие, застрашаващ държавата.

28-годишният Билял Гюмюс (живеещ в Хесе) е бил с група приятели на летището, когато е задържан, съобщава „Frankfurter Allgemeine Zeitung“. Според информацията на немската медия, той е възнамерявал да отпътува за Истанбул в петък (2 март) сутринта.

Описванят в немски медии като "турски салафистки лидер" Гюмюс дълго време е бил "дясна ръка" на салафисткия проповедник Абу Наги - започнал кампанията "Lies". Самият Гюмюс е стартирал пък кампанията "Ние обичаме Мохамед", която службите за сигурност описват като последващ (допълнителен) проект към кампанията "Lies Action".

Задържането е потвърдено от полицията, но (все още) не са съобщени никакви детайли по него или за задържания.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас