НОВИНИ

Службите за сигурност на Бахрейн са задържали 116 човека обвинени в подготовка на терористични актове в страната.

Според съобщение на пресслужбата на МВР (от събота, 3 март) до задържането се е стигнало след „мащабно разследване“, а лицата са предполагаеми членове на „терористична мрежа, сформирана и поддържана от Корпуса на стражите на ислямската революция на Иран (КСИРИ)“.

„Мрежата терористи е планирала покушения на официални лица в Барейн, сътрудници на службите за сигурност и нефтени обекти с цел нарушаване на обществената сигурност и нанасяне на вреда на националната икономика“, пише още в съобщението, цитирано от РИА „Новости“.

От вътрешното ведомство на кралството съобщават още, че задържаните са действали „по указания на група, свързана с КСИРИ и лидерите на терористите в Иран, Ирак и Ливан“. В съобщението се казва още, че при проверките са били иззети оръжие и експлозиви - информация за времето (периода) на арестите не е съобщено.

Полцията и властите в Бахрей доста редовно провеждат („озаптителни“) акции срещу шиити и ги обвиняват в терористична дейност, което води до смъртни или доживотни присъди. Само през януари по обвинения в тероризъм са арестувани 47 човека. Респективно шиитските опозиционни партии и активисти определят тези арести като политически/религиозно мотивирани и обвиняват властите в репресии срещу шиитското (неуправляващо) мнозинство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас