НОВИНИ

МВР на Турция съобщи днес, че през миналата седмица по подозрение във „връзки с Гюлен“ в страната са били задържани 765 човека.

Това е само „продължение“ на продължаващите чистки в Турция. На 26 февруари МВР съобщи, че за една седмица са били задържани (пак по подозрение във връзки с движението на Гюлен) 646 човека. По този начин, общият брой на задържаните през първите два месеца на 2018 г. достигна 4 725 души.

За цялата 2017 г. в рамките на разследванията на движението на бившия съюзник на президента Реджеп Ердоган по официални данни са били задържани 62 895 човека. Според изявление на министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу от 5 януари 2018 г., през 2017 г. на различни срокове затвор са били осъдени 48 305 „гюленисти“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас