НОВИНИ

Иракските сили за сигурност са задържали група лица, за които се предполага, че са работили за “информационната агенция“ на „Ислямска Държава“ (ИД), Амак.

Арестите са извършени в неделя в северния иракски град Мосул, а източници от сферата на сигурността са потвърдили за местните медии арестите, но не са коментирали броя на задържаните, съобщава „БасНюз“.

В момента в града, който джихадистите бяха обявили за своя „иракска столица“ продължават операциите по издирване (и прочистване) на остатъчни джихадистки елементи и техни „спящи клетки“.

Т. нар. информационна агенция на ИД работи основно он-лайн и името й най-често се свързва с публикуването на съобщения за поемане на отговорност от ИД за различни терористични атаки.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас