НОВИНИ

„Избягал от насилията“ в Германия сириец уби жена си пред децата им и заедно със сина си обясняват причините във видео във Фейсбук.

В петък (2 март) след обяд, в Мюлакер, провинция Баден – Вюртенберг, уби с нож 37-годишната си съпруга. Според съобщенията на прокуратурата и полицията, той е направил това в апартамента, където тя е живеела с децата им. Жената се опитала да се спаси, бягайки от апартамента, но според свидетели, успяла е да направи едва няколко крачки, паднала на земята и починала от нанесените й тежки рани. Засега не е съобщено, колко пъти и къде, сириецът е нанесъл ударите с ножа, но според непотвърдени информации те са били поне 5 – във врата на жертвата.

Семейството е дошло в Германия като бежанци. Жената е живеела в апартамента с три от четирите си деца (едно момиче и две момчета). Съпругът й вече не живеел с тях. Разследващите считат, че децата са станали свидетели на убийството, извършено от баща им.

След като (на практика) заклала жената, сириецът и един от синовете му избягали пеша от местопрестъплението. Но това е станало едва след като пуснали във Фейсбук видео:

Забележка: Възможно е да не успеете да видите записа, защото YouTube и Фейсбук предприемат мерки за неговото сваляне.

То е заснето непосредствено след убийството. Двамата (баща и син) говорят в продължение на минути, обяснявайки защо съпругата и майката е трябвало да умре.

По думите на убиеца, той бил дошъл за да се опита да вразуми жената и да „оправи нещата между тях“, но тя го отхвърлила. „Аз само дойдох при моята жена да говоря с нея и да изясним всички проблеми, да подобрим отново отношенията си. Но тя ме изхвърли, поради което аз я дарих с ножа. Аз продадох къщата и загубих всичко, само за да живея на спокойствие. И тя направи това. Вината не е моя, вината е нейна“, казва той на арабски, цитиран от немски медии. Освен това, неколкратно завява, че иска само да живее сам със сина си.

На видеото се виждат кървавите му ръце, от които капе кръв, пръски кръв има и по пода на помещението…

Полицията е била повикана от останалата в апартамента дъщеря. Незабавно след това е била предприета мащабна полицейска операция. Двамата (баща и син) били задържани по-късно на гарата на Мюлакер. По някои информации, ножът, с който е извършено убийството бил все още в мъжа.

По информации в немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас