НОВИНИ

Мигранти са атакували и залели с киселина 31-годишен топ-мениджър на немска енергийна фирма. Животът на жертвата е извън опасност, въпреки получените тежки наранявания.

Нападението е станало около 09.00 ч. сутринта в неделя (4 март) в парк в Хаан – идилично богаташко предградие на Дюселдорф (10 км източно от града).

Д-р Бернхард Гюнтер, 51-годишен, финансов директор на една от големите немски енергийни фирми – „Innogy“, която е дъщерна на RWE е бил нападнат от двама непознати му човека, които без да изрекат дори и една дума са го залели с киселина. Въпреки раните, той е успял да се добере до дома си (който е съвсем наблизо до мястото на атаката) и да потърси помощ. Бил е незабавно транспортиран с хеликоптер до специализирана клиника, където е получил помощ. Според лекарите, животът му е извън опасност, но нараняванията му са тежки.

Успоредно с това, в района на Хаан е проведена мащабна полицейска операция за залавянето на извършителите, но тя (поне засега) не е била успешна. Случаят се разглежда и разследва като опит за убийство.

Според съобщението на полицията, тя издирва „двама мъже, които са между 20 и 30 годишни и имат южняшки външен вид“. („Южняшки външен вид“ е стандартният за немската полиция и медии „толерантен и политически коректен“ евфемизъм за мигранти от Близкия Изток или Северна Африка – бел.ред.)

По информация от немски медии.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас