НОВИНИ

Основно училище в Берлин, където почти всички деца са с емигрантски беграунд е било принудено да наеме охранители, заради нивото на насилие.

Инцидентите с насилие – както такива между самите ученици, така и насочените към учителите – в училището, където учат деца на възраст между 6 г. и 12 г. са отбелязали голямо нарастване, съобщава „Berliner Zeitung“.

По тази причина управата на основно училище „Schoeneberg Spreewald“ е решила, че единственото решение за стопиране на лошите нападения е наемането на компания за сигурност, чиито служители да се намесват и спират насилието.

Според изявление на ръководителя на учебното заведение, Дорис Унцайт в училището е имало 30 осномни инцидента с насилие само през миналата година.

„В рамките на миналата година, насилието се увеличи толкова много, че сега ние предприехме мерки“, коментира тя, цитрана от „Брейтбарт“.

Унцайт защитава наемането на охрана и коментира, че тази стъпка трябда да „подобри репутацията на училището и да осигури, че децата могат да учат тук в мир“.

С увеличаването на броя на т. нар. „мигранти“ в Германия респективно и броя на децата с такъв бекграудн в немските училища се увеличи, но „Schoeneberg Spreewald“, където 99% от учениците са с мигрантски бекграунд е нитипично, дори и за немските стандарти.

Мениджърът за района на „охранителната фирма“ наета да се грижи за спокойствието в училището коментира, че е „шокиращо колко агресивни са дори децата в основно училище“ и допълва, че персоналът на фирмата говори немски, турски и арабски, което осигурява доверието на учениците и родителите.

Родителите на малчуганите имат смесено отношение към охранителите. Един баща коментира, че охраната прави училището да прилича на затвор, докато майка на ученик е с позитивно отношение.

„Преди известно време имаше инцидент, когато бащата на дете грубо пипна друго дете. Аз мисля, че така не става. Хубаво е , че има служба за сигурност, сега“, коментира тя.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас