НОВИНИ

Египетският парламент одобри законопроект, който предвижда смъртно наказание за всеки, у когото са намерени експлозиви, за които е доказано, че са предназначени за терористични атаки.

Допълнението, което беше одобрено на сесия на парламента във вторник, предвижда всеки, за когото е установено, че притежава нелицензирани експлозиви или търгува експлозиви да получи доживотна присъда, съобщава „EgyptToday“.

Плрромените предвиждат още, че всяко лице, за което е открито, че „покрива“ осъден нарушител (престъпник) по предумишлени престъпления ще бъде наказано за възпрепиятстване на правосъдието и  умишлено укриване на информация от властите.

Към момента, смъртно наказание се предвиждаше за всеки осъден за формиране на въоръжени групи с цел атаки, грабежи, плячкосване, ограбване или незаконно присвояване на обществени ресурси; тероризиране на хората; възпрепиятстване на полицията от изпълнение на задълженията; или използване а експлозиви с цел извършване на политически убийства, преднамерено вандализиране на обществени съоръжения или атака на обекти на масови събирания.

По-рано същият ден, египетските парламентаристи са одобрили и проекто закон, който предвижда фонд за „мъчениците“ и тези ранени при участие в контратерористични операции.

Вече, около три години Египет води антитерористична операция в Северен Синай, в чиито труднодостъпни райони „са се нанесли“ екстремистки групировки.

Египет: В ход е мащабна контратерористична операция „Синай 2018“.

Депутатите от опозицията и мнозинството са се съгласили, че поправките – изготвени от правителството - са необходими, за да помогнат на държавата да спечели борбата с терористични движения – в частност в Северен Синай, съобщава „Ал Ахрам“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас