НОВИНИ

След като във Франция беше създадено приложение, което да уведомява при навлизане в – официално несъществуващите – „No Go Zone“, сега в Белгия е създаден поредния негов „колега“, който да предпазва жените от сексуални посегателства.

Приложението, което цели да помогне на жените в белгийската столица да се предпазят от сексуални заплахи официално беше стартирано във вторник.

„Blijf van mijn lijf“ (дръж си ръцете встрани от мен) е разработено от брюкселските власти, съвместно с анти-дискриминационното движение „Touche pas à ma pote”.

Всяка жертва на улично насилие може да съобщи посредством приложението, то също ви дава информация за местоположението (на жертвата) и номер на т. нар. „ангели на улицата“, които също са получили информацията – така те може да отидат на точното място и да окажат помощ на жертвата.

Приложението може също така да бъде използвано и като средство за борба с хомофобски и трансфобски навици, съобщава белгийския „Deredactie“.

Според изявление на Секретаря на Бюксел за равните възможности Бианка Дебаетс за радио „VRT Radio“, „ние знаем, че това е широко разпространен въпрос, но ние не знаем точно в кои райони на града се случва и кога“.

„Информацията от приложението може да се използва да помогне на полицията да реши къде да отиде на патрул“, коментира още тя.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас