НОВИНИ

От началото на годината експулсираните по съображения за сигурност са 26

По съображения за сигурност от Италия е изтонен 41-годишен тунизиец, който е живеел във Вимеркате.

Причините за поредното му изгонване – лицето вече е било експулсирано от страната през 2015 г. по подобни съображения – са мотиви за сигурност (връзки с „чуждестранен боец“ в Сирия, изразяване на ненавист към Италия и готовност да извърши атакуващ акт).

Лицето е било идентифицирано на 24 юни миналата година, когато се е опитвал да се върне в Италия през Агридженто (о. Сицилия) заедно с други (информация за тях не е съобщена). След идентифицирането, той е незабавно арестуван и (в последствие) излежал присъда  - от 7 м. и 28 дни – за умишлна кражба и производство на наркотици.

С четири заповеди за експулсиране: „Обичам Аллах, вие сте дяволи и аз ще убия всички дяволи“.

По информация от италианското МВР с това изгонване от 1 януари 2018 г. експулсираните (със съпровождане) от Италия лица по съображения за сигурност (тероризъм) стават общо 26, а експулсираните от 1 януари 2015 г. 263, съобщава „ParsToday“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас