НОВИНИ

(Обновено...)

Задържаният по позодрения в извършването на (поне) едната атака с нож в австрийската столица се оказа „дежурният заподозрян“ – мигрант от Афганистан, съобщава „Kleine Zeitung“.

Единствената информация за него, съобщена от стната на правоохранителните органи е, че е на 23-години.

В сряда вечер мъж се нахвърли на случайни минувачи и започна да ги ръга с хладно оръжие. След нападението лицето избяга, а по-късно полицията съобщи за подобно нападение в близост до мястото на първото. При първвата атака пострадаха трима човека, а при втората – един.

По неофициална информация (от социални медии) при нападението при Пратерщрасе (близо до прочутия увеселителен парк „Пратер“) е тежко ранено едно семейство – мъж на 67 г., жена на 56 г. и дъщеря им на 17 г., докато при второто нападение (което е било около 30 мин. по-късно) е ранен около 20-годишен мъж.

Според официалната информация, връзка между двете нападения (за сега) не е установена, а всички жертви са австрийци. Нараняванията на нападнатото семейство са сериозни и животозастрашаващи, съобщи австрийската полиция в сряда вечер (към момента няма по-актуална информация за състоянието им). По информация на „Kleine Zeitung“ от днес сутринта, състоянието на двама от ранените е "относително стабилно"

Задържаният е заподозрян за първата атака.

Мотивът за сега не е установен. Все още няма и официални съобщения за „лична драма“, „афект“ и други подобни.

Властите не коментират темата „тероризъм“ във връзка с нападенията, въпреки че по информации от социалните медии на местата са били задествани специализирани подразделения, а британския „Дейли Мейл“ съобщава (позовавайки се на очевидец), че нападателят е крещял „Аллаху Акбар“ (твърдението не е официално потвърдено от полицията!).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас