НОВИНИ

Турция планира презгранична военна операция в Ирак срещу Кюрдската Работническа Партия (ПКК) заедно с федералното правителство на Ирак, заяви министърът на външните работи на Турция, Мевлют Чавушоглу за CNN-Турция.

„Дори, ако операцията в Африн все още не е завършена, ние имаме капацитета да извършваме две операции симултантно“, заявява той, цитиран от "Хюриет".

Операцията може да започне след провеждането на парламентарните избори (планирани за 12 май), коментира още Чавушоглу.

Йълдъръм: Турските войски остават в Ирак, въпреки нежеланието на Багдад.

Към момента, изявления на официални лица от Багдада по темата няма, но колкото повече се бавят толкова по-голямо ще бъде отражението на изявленията от Анкара върху вота в Ирак, който вече акумулира не само натрупаните с години проблеми, но и "прясно оставените" от "Ислямска Държава" ИД (с която в Ирак, Анкара явно не възнамерява да се "занимава" - официално операцията в Африн е и срещу ИД, но за сега няма съобщения за убити/щети за джихадистите).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас