НОВИНИ

Виенската полиция разпространи допълнителна информация за извършените в централната част на гради атаки с нож срещу минувачи.

23-годишният афганистанец е признал и за двете нападения. Признанието си той е направил по време на разпитите в полицията. И двете атаки са били извършени с нож.

Като мотив за нападенията нападателят е дал „Лошо, агресивно настроение, ядосан на цялата си житейска ситуация“, което е било и причината за нападението на семейството, съобщава виенската полиция. Причината за второто нападение (според афганистанеца) е, че нападателят обвинява жертвата, която вероятно е бил негов дилър на наркотици, че е виновен за неговата пристрастеност към наркотиците.

Според показанията на престъпника, действията му не са били политически мотивирани.

Нападателят във Виена – вероятно „отново дълбоко разстроен“

Междувременно беше съобщено, че животът на трима от пострадалите е извън опасност, но състоянието на 67-годишния лекар е критично.

Според изявление на Патрик Майехофер, говорител на полицията, самият нападател също е бил ранен. Това е станало, когато свидетел на едната му атака се е скрил в местен лока. Афганистанецът го последвал, но  не успял да влезе вътре, защото вратата била заключена. Вбесен още повече, той започнал да нанася удари със сгъваемия си нож по стъклата на един от прозорците на локала, при което се наранил в ръката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас