НОВИНИ

Мароканецът Абдеррахман Боуанане, който нападна с нож минувачи в Турку август миналата година е бил напълно вменяем по време на престъплението.

Заключението за състоянието му е било направено от психичеса експертиза по решение на съда, съобщава филандската информационна агенция “STT“.

Това означава, че той може да носи криминална отговорност за своите действия. Прокуратурата поиска доживотна присъда, ако съда реши, че е бил вменяем.

На 18 август 2017 г. Боуанане нападна с нож случайни минувачи в центъра на Турку и уби двама, а други осем бяха ранени. Обвиненията, които са му предявени са убийство на двама човека и опит за убийство на осем човека с „терористичен замисъл“.

ПОТВЪРДЕНО: Нападателят от Турку е бил поддръжник на ИД.

Боуанане пристига във Финландия през 2016 г. година като търсещ убежище и е живял в център за приемане в Турку – убежището му е било отказано.

Процесът по делото трябва да започне на 9 април, а на 20 март ще се проведе подготвително заседание.

Доживотна присъда във Финландия означава най-малко 12 г. в затвора.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас