НОВИНИ

Световната здравна организация (СЗО) съобщи, че около 67 атаки срещу здравни съоръжения и работници в Сирия са били проверени за първите два месеца на 2018 г.

От организацията коментират (в петък), че този брой е равен на половината подобни атаки от цялата минала година и те са „неприемливи“.

През февруари са проверени 39 атаки срещу здравни съоръжения, линейки и складове, вкл. 28 в контролирания от „бунтовниците“ обсаден район на източна Хута. 10 са в Идлиб и една в Хомс, съобщи на брифинг (в петък) говорителя на организацията Кристиан Линдмейлер, цитиран от „Ройтерс“.

Той не е могъл да каже дали повечето от тези атаки са от въздушни удари или обстрел. Интересен факт е, че няма „дори споменаване“ за подобни в Африн – където турската армия със съюзни подразделения води военна операция – въпреки, че съобщенията за удари по медицински съоръжения и персонал съвсем „не липсват“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас