НОВИНИ

От замразените сметки на бившият либийски лидер Муамър Кадафи в белгийската банка са „изчезнали“ над 10 млрд. евро.

През 2011 г. по решение на ООН средствата намиращи се в „Euroclear Bank“ са замразени, а липсващата сума е „изчезнала“ за периода 2013 г. – 2017 г. Средствата контролирани от най-близкото обкръжение на Кадафи са били в четири сметки и общата сума е била малко повече от 16 млрд. евро, т.е. „изчезнали“ са повече от половината пари, които (по решението на ООН) не подлежат на абсолютно никакви трансакции.

„Изчезването“ е установено от белгийските власти през есента на 2017 г., когато следствие по дело за пране на пари е планирало да наложи арест на дадените средства, съобщава „Интерфакс“. Към този момент, средствата останали в сметките са били едва 5 млрд. евро, а белгийското министерство на финансите не е давало разрешение за размразяването им.

В момента се изяснява, дали страната контролирала „замразяването“ на фондовете го е правила правилно. От информацията не става ясно дали „се изяснява“ как така „тлъстите суми“ са „изчезнали“, защото всички знаем, че пари не се губят – те просто сменят собственика си.  

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас