НОВИНИ

Немски прокурори съобщиха, че са издали официална заповед за арест на иракски гражданин, за когото се предполага, че е планирал извършването на екстремистка атака в Германия или Великобритания.

Федералните прокурори съобщиха, че 17-годишният Дейдай А. – задържан на 13 февруари от властите на Франкфурт – е обвинен в притежаване на голямо количество фишеци, които са били предвидени за изработката на бомба.

Взривните материали са били намерени в апартамента му във федерална провинция Хесен.

Според изявлението на прокуратурата, цитирано от АП, Дейдай е обвинен и в членство в „Ислямска Държава“ (ИД). Към момента не са съобщени никакви детайли за него или дейността му – както тази в ИД, така и на територията на Европа. Не е ясно и с какъв статут иракския гражданин е пребивавал в Германия, ното кога е отишъл във Федералната република.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас