НОВИНИ

Официални иракски представители от провинция Ниневия предупредиха, че високопоставени лидери на „Ислямска Държава“ (ИД), все още са в Ирак – в частност в тунелите на град Мосул, обявен от джихадистите за тяхна „иракска столица“.

В изявление до медиите, Хосам ал-Аббар от Провинциалния съвет на Ниневия казва, че високопоставени членове на ИД се крият в подземните тунели в западните региони на Мосул и допълва, че географските характеристики на тези райони правят засичането (откриването) на тунелите доста трудно.

Бреговете на р. Тигър са станали „скривалища“ за джихадистите, които са се укрепили в добре скрити тунели в сърцето на джунглите, коментира още Аббар, цитиран от „Иракски Новини“.

Наскоро официални представители на Ниневия алармираха, че членове на ИД са се преместили в провинцията с фалшиви документи за самоличност.

През декември 2017 г. Ирак обяви победа над ИД, но целевите операции срещу отатъци на организацията – в частност в пустинните райони – продължават.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас