НОВИНИ

Правителството на Холандия настоява, ЕС да направи повече за спирането на движението на търсещи убежище мигранти без документи в рамките на страните от Съюза.

Писмо до Европейската комисия с такова искане е изпратил държавният секретар на Холандия Марк Харберс, съобщи в. „Telegraaf“.

Според холандското правителство, един от най-големите проблеми е, че търсещите убежище могат да пътуват свободно практически в цяла Европа, за да стигнат до страната, където те искат да кандидатстват за убежище. Поради това, Холандия „получава“ непропорционално много търсещи убежище, пише в писмото на Харберс.

В тази връзка, холандският държавен секретар иска да бъде направено по-лесно депортирането на мигранти от страната му. Ако те влязат през Белгия или Германия например, правителството иска да може да ги върне незабавно в съответната страна – нещо, което не е позволено от сега съществуващите правила в ЕС.

Освен това, Харберс настоява и за „по-честно“ разпределение на търсещите убежище в Европа, като холандското правителство счита, че ако държави от Съюза продължават да отказват да приемат мигранти, то техните субсидии от страна на ЕС трябва да бъдат орязани.

Разбира се, в писмото на г-н Харберс едва ли се споменава, как точно следва да се справят с мигрантите страните, в които самите те не желаят да остават. Може би холандците ще предложат в страни като България и Гърция да бъдат изградени лагери, в които насили да бъдат държани мигрантите, желаещи д отидат в Холандия?!

От друга страна, използването на „орязването“ на фондове, които нямат нищо общо с миграцията (напр. кохезионните фондове), не само че е против правилата на ЕС, но е и „пряк път“ към задълбочаването на разделението в Съюза и може да доведе дори и до следващ „ЕХІТ“…

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас