НОВИНИ

Германия е депортирала 100 египтяни в Кайро, заради нарушения в разрешителното за престой и отказани искания за убежище.

Според изявление на официални египетски летищни власти за АФП, това е първата от този вид акция от страна на Берлин.

Депортираните са се приземили на международното рлетище в Кайро в сряда с полет от Франкфурт, който е включвал и впечатляващ брой служители по сигурността – 50 германски офицери, т.е. по 1 офицер на 2 депортирани – които респективно са се върнали обратно след като са предали на египетските власти сънародниците им.

Египетската полиция е започнала разследвания на депортираните и обстоятелствата около тяхното депортиране, вкл. и дали някои от тях няма издадена заповед за арест. Повечето от тях са били освободени, но около 10-на все още са били при властите (към четвъртък).

Официален представител на властите е коментирал (в условия на анонимност), че това е първият полет с депортирани от Германия, но е отбелязъл, че преди е имало подобни депортации от Италия. 

Швеция: Над 70% от т. нар. „мигранти“ изчезват след като разберат, че трябва да бъдат депортирани.

Случаят с Египет е особено показателен за „безумната политика“ по отношение на т. нар. миграция насаждана от германския канцлер Меркел и от Брюксел. При посещението на Меркел в Египет – т.е. явно тя, а от там и ЕС нямат „проблеми“ с управлението в арабската република – е разговаряла с президента Ел-Сиси, т.е. г-н египетския президент не е смятан от г-жа канцлерката и Брюксел за диктатор за необходимостта от ускоряване на процедурите по депортиране на около 1000 египтяни в Германия.

Всички, дошли незаконно в ЕС трябва да бъдат събрани и депортирани, Орбан.

Т.е. египетските граждани не бягат от война – Египет не е във война с никого; не бягат от диктаторски режим; не бягат от насилие (гражданска война). Кайро перманентно води операции срещу радикални формирования, а „Мюсюлманско Братство“ е забранена (като терористична организация) … така резонно идва и въпроса, ако някой наистина бяга от Египет, всъщност какъв е?!?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас