НОВИНИ

Командването на полицията за провинция Ниневия съобщи, че е успяло да залови член на „Ислямска Държава“, който е отговарял за конфискацията на жилища и оръжие на призованите в армията иракски войници.

Силите „успяха да арестуват член на ИД, наречен Ахмед Хюсеин Халаф Ибрахим, който е от село в региона Немруд“, коментира ръководителят на Командването, генерал-лейтенант Хамад Намес ал-Джабури, цитиран от „Иракски Новини“.

По думите му, Ибрахим е „отговарял за конфискуването на къщи и оръжия от войниците в Ниневия“ и е бил арестуван в „района ал-Карама в източен Мосул“.

Информацията за ареста – вкл. за дейността на арестувания в рамките на ИД и името – са потвърдени за други местни медии от говорителя на иракското МВР.

Високопоставен търговец на петрол за ИД хванат в Ирак.

През декември миналата годзина, иракският премиер обяви победа над ИД в цялата страна, но целевите операции по ликвидинане на“остатъци“ от организацията продължават, както (за съжаление) и съобщенията за новата поява на джихадистите в различни райони на страната.  

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас