НОВИНИ

Посланикът на Египет в Германия опроверга съобщенията за депортирането на 100 египетски граждани, заради нарушения на „изискванията за престой“, съобщш египетското МВнР.

„9 египтяни бяха депортирани след няколко месеца координация с египетското посолство в Берлин и египетските консулства във Франкфурт и Хамбург, както и египетските власти обратно в Кайро, за да им се издадат докумменти за пътуване“, пише в изявлението, цитирано от „Ал Ахрам“ (какво се разбира под документи за пътуване, ако говорим за депортиране явно не е необходимо да се обясни!).

Според посланик Бадр Абдел-Ати въпросните „само 9“ са били депортирани, заради нарушения на изискванията за престой – във всички съобщения (дори в египетските медии) относно „100-те депортирани“ ставаше въпрос и за ЕГИПЕТСКИ ГРАЖДАНИ потърсили убежище.

Според Абдел-Ати, ако на полета от Франкфурт до Кайро е имало 100 пасажера, то тогава болшинството от тях са били от технически, медийни и осигуряващи сигурността екипи – депортираните са само 9.

Първа депортация на египтяни от Германия

Според всички съобщения освен 100-те, които „не ги е имало“ е имало и поне 50 – представители на сигурността. Ако, медийни екипи са били допуснати на борда на самолет с депортирани, то едва ли вече нямаше да „прелива“ от информация – и кадри – по случая, а и щеше да е прецедент, за отразяването на който желаещи нямаше да липсват.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас