НОВИНИ

Членове на „Ислямска Държава“ (ИД) се прегрупират в граничните райони на Киркук и провинция Ниневия (северен Ирак), което представляват заплаха за региона, заяви говорителят на кюрдското министерство за пешмерга.

Джихадистите наскоро предприеха редица атаки в освободените райони на северен Ирак, като техни основни мишени бяха служители на иракските сили за сигурност и проправителствените „Хашд ал-Шааби“.

„БасНюз“ цитира думите на Халгрод Хикмат, според когото, развитието на ситуацията показва, че джихадистите вероятно ще увеличат своите дейности в региона.

Успоредно с изявлението на Хикмат, ръководителят на силите за сигурност в Киркук също алармира за опасност от страна на ИД.

Според Фархад Фазил, ИД има мното спящи клетки в провинция Киркук и нейни членове пишат слогани на стените на обществените сгради.

„Ислямска Държава“ в Ирак – Второ издание?

„Според информацията, която сме получили джихадисти от ИД се реорганизират в Хауиджа и околностите“, коментира той, цитиран от „БасНюз“.

По думите му, смята се, че джихадистите, които „са се обединили отново са около 1 000“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас