НОВИНИ

Доктор (християнин) и семейството му – съпругата и майка му – са били нападнати с хладно оръжие и наръгани до смърт от група неизвестни мъже в багдадския квартал „Маштал“.

Доктор Хишам Шафик ал-Маскуни, съпругата му Шаза и майка му Хайрия са били нападнати в петък (вечер) от лица, чиято самоличност остава неизвестна, съобщават иракски медии.

Докторът е работел като рентгенолог в болница "Ал Рахибат" в Багдад. Според някои информации в иракски медии, домът му е бил щурмуван от най-малко четирима нападатели, които са размахвали големи ножове. След като нахлули в дома му, те убили доктора и двете жени. Според други информации (в кюрдски медии), след като са убили семейството, нападателите са оплячкосали по-ценните вещи. 

Засега никой не е поел отговорност за атаката, но за никого не е тайна, че християните – наред с другите малцинствени групи – са основните мишени на джихадистите от ИД и симпатизантите им.

Едва 13 от отвлечените от ИД християни са спасени.

Едно, поне е сигурно, че ако извършителите на убийствата бъдат заловени номерът "беше ми кофти", "бях нервиран", "скарах се с жената" - който редовно се прилага от любителите да ръгат хора с нож в Европа - в Ирак, няма да мине.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас