НОВИНИ

Ограничителните мерки на ЕС, въведени „във връзка с действия, подриващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитет и независимост на Украйна“ ще действат до 15 септември.

ЕС официално продължи с половин година ограничителните мерки по отношение на 150 граждани и 38 организации.

„На 12 март 2018 г. Съветът продължи за следващите 6 месеца – до 15 септември 2018 г. – ограничителните мерки свързани с действия …“, пише в изявление на Съвета на ЕС.

Мерките се състоят в замразяване на активи и забрана за пътувания за 150 човека и 38 организации.

Според текста, оценката на ситуацията „не оправдава каквито и да са изменения в санкционния режим“, очаква се съответните нормативни актове да бъдат публикувани в официалния журнал ва ЕС на 13 март.

Политическото решение за продължаването на този пакет санкции беше прието от посланиците на страните на ЕС още на 21 февруари. Очакваше се то да бъде одобрено от Съвета на 26 февруари, но въпроса беше отложен – действието на пакета изтичаше на 15 март.

От страна на ЕС действат няколко пакета санкции срещу Русия – икономически, индивидуални ограничителни мерки и санкции по Крим.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас