НОВИНИ

Премиерът на Ирак, Хайдар ал-Абади заяви, че правителството му се нуждае от оръжия, за да разбие остатъците от „Ислямска Държава“ (ИД).

„Тероризмът приключи военно и ние трябва да елиминираме неговите идеологии и неговата религиозна методология“, заявава той по време на церемонията по откриване на 6-то издание на Международното отбранително изложение в Багдад (през уикенда).

Аади допълва, че тези оръжия „са ни нужни сега не за война, но за мир и възстановяване“.

„Ирак има специални нужди за своята сигурност и ние имаме експрертиза в борбата с тероризма и елиминирането му“, продължава премиера, който не само е пред избори, а преди няколко месеца обяви „края на ИД“ в Ирак.

Изявленията на ал-Абади идват успоредно със защитата му на инкорпорирането на съюзнте на правителсството (до миналата седмица) де факто парамилитари формирования „Хашд ал-Шааби“. Тяхно включване към редовните войски – и получаването на същите привилегии -  практическо доста сериозно (според някой наблюдатели над 50%) увеличаване на числеността на иракската армия. Е, яввно оръжия трябвата. Вероятно и от техника няма да се откажат. А, екпертизата в борбата с ИД вички я видяхме, когато „шайката джихадисти“ за дни превзеха значителни части от територията на страната и се наложи създаването на международна коалиция  - от над 60 държави – за справяне с ИД в Ирак.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас