НОВИНИ

Администрацията на ЕС ще предложи предложи още пари на Анкара за финансиране на сирийските бежанци, живеещи в Турция преди срещата с турския президент Режджеп Таийп Ердоган по-късно този месец.

Според официален представител на Съюза, цитиран от Агенция „Ройтерс“ предвидената сума е допълнителни 3 млрд. евро.

Очаква се на 26 март високопоставени представители на ЕС да се срещнат с Ердоган във Варна, въпреки обтегнатите в последните месеци отношения на Анкара не само с Брюксел, но и „не особено любезните“ коментири и отношение към отделни членове на Съюза. Към момента Брюксел запазва „дистанцирана позиция“ – призовава за намаляване на напрежението и защита на цивилните – към доста спорната военна операция, която Анкара води срещу кюрдите в Африн (Сирия).

Очаква се в сряда, комисарят по миграцията Димитрис Аврамополус да обяви, че ЕК е предложила допълнително финансиране на проекти за сирийските бежанци в Турция, съобщава още източникът на „Ройтерс“.

Съобщението за допълнителното „плащане“ към Анкара идва в момент, когато Брюксел най-необезпокоявано заплашва членовете на Съюза с рязане на този или онзи фонд за неизпълнение на това или онова. На всичко отгоре, оказва се, че и самата сделка е изгодна преди всичко за Турция, а не за ЕС - практически едва 16% от мигрантите, достигнали от Турция в Гърция подлежат на връщане...

Доброто споразумение между ЕС и Турция, изглежда е добро само за Турция

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас