НОВИНИ

8 пострадали полицаи и 11 „мигранти“

Центърът за прием и идентификация „Мория“ на гръцкия остров Лесбос се е превърнал в арена на поредните „мигрантски бунтове“ – този път сблъсъци между т. нар. мигранти и т. нар. бежанци.

По време на стълкновенията между тях - започнали между около 150 „мигранти“ и „бежанци“, които (този път) са били недоволни от това, че не могат да напуснат острова, т.е. да се движат напълно необезпокоявано, както намерят за добре - са пострадали осем полицаи, съобщава агенция AMHA.

Запалени този път са били кофите за боклук, а мащабът на безредиците се е разраснал бързо – протестиращите са атакували представителите на полицията пристигнали на мястото, за да въведат ред.

Пострадалите полицаи са биил настанени в болница в Митилини, няма информация за сериозността на нараняванията им.

За умиряване на недоволните, полицията е използвала шумови гранати.

По информация от миграционната сллужба, инфраструктурата на съоръжението не е пострадала.

Най-малко 11 лица търсещи убежище са пострадали при сблъсъците, а около 200 жени и деца са били евакуирани в разположен наблизо склад, съобщава Агенция „Ройтерс“ по информация от „Лекари без граници“.

В лагера живеят около 5 000 лица, търсещи убежище, което е около два пъти повече от капацитета му, а напрежението там през последната седмица значително ескалира - във вторник и сряда трима мигранти са заплашвали със самоубийство, качвайки се на електрически стълб (един от тях е бил ударен от тока).

Успоредно с това – и със затоплянето на времето – т. нар. „мигранти“ продължават да влизат в Гърция, като само за първата поломина на март (по официални данни) в страната са пристигнали над 600 човека.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас