НОВИНИ

Премиерът на Ирак, Хайдар ал-Абади е разпоредил летищата в полуавтономния Регион Кюрдистан отново да бъдат отворени за международен трафик.

Международните полети към и от двете основни летища в региона – в Ербил и Сюлеймания – бяха спрени на 29 септември като част от санкциите наложени от Багдад на иракските кюрди след провеждането на референдум за независимост.

Според съобщението разпространено от офиса на Ал-Абади летищата отново отварят от четвъртък, а кюрдистанските власти са се съгласили , те да преминат под федерален контрол и да докладват на багдадското МВР, съобщава Агенция „Ройтерс“.

Отмяната на забраната – за международни полети – идва на фона на продължаващ диспут по отношение на федералния бюджет, като кюрдските депутати бойкотираха вота в знак на протест относно намаляването на предвидените за региона фондове.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас