НОВИНИ

С началото на миграционната криза в страните от ЕС, неизменно присъства острото поставяне на проблема за „децата – бежанци“.

Що се отнася до определението „дете“ се прилагат европейските стандарти и обикновено, всеки един мигрант (а над 90% от тях са без документи за самоличност или са с фалшиви такива), заявил че е под 18 години автоматично се признава за „дете“. Успоредно с това обаче, се пропуска един важен проблем – колко от дори реалните деца са всъщност убедени джихадисти, обучени (в различна степен) терористи и дори – реални участници в бойни действия, терористични атаки или дори са екзекутирали собственоръчно пленници или „осъдени“ от шариятските съдилища на терористичните организации цивилни, мирни граждани, вкл. и техни сънародниици.

След бригадите „Лъвчета на Халифата“ на терористичната джихадистка групировка Ислямска държава, действали на териториите на Ирак и Сирия, сега отново – и пак по зловещ начин – ни се напомня за отвратителната практика на използване на деца за „войни на Аллаха“ в джихада.

15 03 2018 Khorasan 2

Вече може да се счита за доказано, че клонът на Ислямска държава в района на Пакистан и Афганистан – Провинция Хорасан на Ислямска държава (ПХИД) е постигнала „големи успехи“ в оказването на влияние върху децата, вкл. и от най-ранна възраст. Но в последно време това влияние придоби наистина огромни размери, което е видно от създаването на терористичната бригада от деца в района на Куш Тепа/Дарзяб, част от която се вижда на снимките в статията. И още – един от последните пропагандни материали, които ПХИД разпространи интернет показва екзекуцията на трима човека, обявени от терористите за шпиони. Прави впечатление наистина невръстна възраст на двама от екзекуторите…

15 03 2018 Khorasan 3

Всичко това предизвиква съвсем резонни въпроси – след като афганистанските мигранти в Европа са една от най-многобройните групи, а децата (вкл. и непридружаваните) са съществена част от тях, колко от тези дечица всъщност са екзекутори или опитни терористи и ако такива бъдат открити – как да се отнасяме с тях, какво „да ги правим“… Правозащитниците незабавно биха казали, че такива деца са всъщност жертви и сигурно са прави. Но това не е отговор.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас