НОВИНИ

Най-малко 231 нелегални мигранти тръгнали за Европа са били задържани през последните дни в северозападната и източната част на Турция.
За това съобщи в петък (16 март) Анадолската агенция, позовавайки се на неназован източник от силите за сигурност.

В района на Одрин са били заловени 73 мигранти – основно от Пакистан и Афганистан, които са се опитали да „преминат в Европа“. Това е станало при съвместна операция на силите за охрана на границата и жандармерията в района на Ипсала (около 4 км от границата с Гърция).

Освен това, при четири отделни операции в източната провинция Ерзурум са били заловени 158 нелегални мигранти, също от Пакистан и Афганистан. Те са се придвижвали пеша, на отделни групи. Според източника на агенцията, те са били преминали в Турция от Иран и ще бъдат екстрадирани обратно в тази страна.

От съобщението на Анадолската агенция става ясно, че продължава да съществува миграционният маршрут от Иран за Турция. Като се има в предвид, че става въпрос за изключително труден планински терен, който по това време на годината е слабо проходим и преминаване през добре охраняваната (както от турска, така и от иранска страна) граница, то очевидно е, че става въпрос за много добре организиран трафик на мигранти между двете страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас