НОВИНИ

Немско момиче на 17 години е било убито във Фленсбург с нож от 18 годишен мигрант от Афганистан защото не искала да приеме исляма и винаги да носи забрадка.

По съобщение на прокуратурата, афганистанецът е дошъл в Германия през 2015 г. като „непридружавана дете – бежанец“. Отказано му е било да му бъде предоставяне убежище в страната, но той е обжалвал това решение. От началото на 2016 г. двамата с убитото момиче (упоменато в медиите като Мирела) са били двойка, а тя е живеела в малък апартамент нает от нея заедно, като тя е работела като чирак в инженерна фирма.

Приятелка на убитата описва (пред немски медии) афганистанеца като „ревнив мошеник, който винаги искаше да я контролира“ и още, че тя им е казвала, че „той е избягал от Афганистан и му е липсвало семейството му“. Според друг приятел на Мирела, „Той искаше тя винаги да носи забрадка и да приеме исляма, но тя не все още не беше сигурна. И все пак, когото тя отиваше тук или там със забрадка или без да си сложи забрадка, ставаше скандал“. (Очевидно, защото по нормите на Шарията, жената не може да излиза непридружавана от мъж от семейството – бел.ред.)

Съседите на Мирела я описват като „месело, общително момиче“, но един от тях казва, че е виждал афганистанеца само веднъж „преди няколко месеца, и тогава тя беше на външната врата със забрадка и се държеше много резервирано“. Друг съсед пък заявява, че често между двамата се е стигало до сблъсъци, понякога – „дори физически“.

Момичето е било открито между 18.50 и 19.00 ч. в понеделник (12 март) с множество наранявания от нож, но въпреки положените усилия от парамедиците, е починало на мястото на престъплението. Полицията е била повикана от съседи, които чули викове и писъци от апартамента й. Явно, на „госта на Мама Меркел“ не са му издържали нервите – пред поредното „неподчинение на една жена“ пред неговата воля“ и „праведният му гняв“ го е накарал да посегне към ножа…

Сега, афганистанецът е задържан по подозрение в убийството. Официално, според полицията, мотивите за извършеното престъпление „не са ясни“.
Изглежда обаче, че мотивите са „неясни“ единствено за немските власти и медии. Повече от очевидно е, че Мирела е станала поредната жертва на криворазбраната толерантност и насажданата от немските политици увереност, че както заяви „Мама Меркел“, „Ние ще се справим с това“. Горкото момиче може би наистина е вярвало, че може да се съвместят съвременния начин на живот и правата на жените със средновековните порядки и мироглед…

По информации на "Focus" и "Bild".

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас