НОВИНИ

„Това е нашата родина, това е нашият живот и ние нямаме други. За това, ние ще се борим за тях до край и никога няма да се предадем“, заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан в четвъртък (15 март) в реч пред сградата на Парламента в Будапеща по повод на 170-тата годишнина от Унгарската революция от 1848 г.

По думите му, има някои, които искат да отнемат Унгария от унгарците, но „Не с един замах на писалката, както стана преди сто години в Трианон, сега те искат от нас доброволно да предадем нашата страна на други, за период от няколко десетилетия. Те искат да я предадем на чужденци, идващи от други континенти, които не говорят нашия език, които не уважават нашата култура, нашите закони или нашия начин на живот“. Орбан добави, „другите“ искат все повече дошли отвън хора, а не унгарците да живеят в страната и че, „ние виждаме, как велики западноевропейски държави и нации губят своите страни – малко по малко, район по район, град по град“.

Виктор Орбан заяви, че страните, които не спрат имиграцията на техните граници ще бъдат загубени- те просто ще бъдат „изконсумирани“. Външни и международни сили и власти искат да наложат сега това и на Унгария, „с помощта на техните сателити тук в нашата страна“, които виждат в изборите добра възможност за това, подчерта той.

Унгарският премиер заяви, че иска страната му да остане свободна, независима и унгарска. „Ние, милионите с национални чувства, сме от едната страна; елитните „граждани на света“ са от другата страна“ или с други думи, „От едната страна (са) националните и демократични сили, а от другата страна са наднационалните и антидемократичните сили“, каза той.

Според Орбан, Европа и Унгария заедно с нея, е достигнала до повратна точка в световната история – „Националните и глобалистките сили никога не са се противопоставяли едни на други толкова открито“. Европа и Унгария са по средата на цивилизационен сблъсък и са изправени пред масирано движение на хора, което представлява заплаха за живота, за начина на живот, такъв, какъвто го знаем, каза още той.

По думите на Орбан, на предстоящите избори в Унгария, неговата партия няма да се бори „с анемичните, малки опозиционни партии, а с една международна мрежа, която е организирана в една империя. Ние сме изправени срещу медии, издържани от чуждестранни концерни и вътрешни олигарси, професионално наети активисти, организатори на създаващи беди протести и верига от НПО, финансирани от един международен спекулант, обобщени и обхванати в името „Джордж Сорос“.

„Ние сме израснали от християнска култура и ние правим разлика между една личност и нейните действия. Ние никога не сме мразили никого, и ние няма да мразим никого. Обратното, ние продължаваме да вярваме в силата на състраданието и солидарността“, подчерта унгарският премиер.
Той обаче подчерта също, че ще продължи да се бори срещу това, което империята на Джордж Сорос прави на Унгария и иска да направи на Унгария. „Това е нашата родина, това е нашият живот и ние нямаме други. За това, ние ще се борим за тях до край и никога няма да се предадем“, твърдо заяви Орбан.

„Ние знаем, че в крайна сметка, във всеки избирателен район, един кандидат на Сорос ще се изправи срещу нашите кандидати. Тяхната задача е да спечелят власт и да изпълнят големия план – да се пречупи Унгария, която стои на пътя на имигрантите, и първо – да заселят за няколко години в Унгария хиляди, след това десетки след десетки хиляди имигранти… Сега Европа е подложена на инвазия. Ако ние разрешим това да стане, през следващите едно или две десетилетия, десетки милиони от Африка и Близкия Изток ще тръгнат към Европа…Брюксел не защитава Европа и не спира имиграцията, но иска да я подкрепя и организира“, заяви Орбан.

По думите му, онези, които вдигнат ръце предавайки се и сложат оръжие, няма да могат сами да решават своята собствена съдба, а историята на победените ще бъде писана от други. Младите хора в Западна Европа ще видят това когато „станат малцинства в техните собствени страни и (когато) вече са загубили единственото място в света, което би могло да се нарече дом“.

Орбан счита, че европейските народи няма да простят на своите лидери, които изцяло променят Европа без да се допитат до тях. Унгарското правителство е единственото в Европа, което попита народа, дали иска масова имиграция, подчерта той.

Всеки знае, че мнозинството от унгарците са против имиграцията. Опонентите на това мнозинство имат един единствен шанс – „да разделят нашия лагер, и ако успеят – да разрушат нашето единство“, като тяхната целта им е „да се водят спорове по всякакви въпроси с изключение на опасността, която застрашава Унгария“, каза още Орбан.

„Нашите опоненти също така знаят, че сега може да се реши съдбата на Унгария за бъдещите десетилетия. За това, те няма да се спрат пред нищо, те няма да спорят, а ще цензурират; те няма да се борят, но ще удрят, ритат, хапят и сеят омраза, където и да отидат. Ние сме спокойни хора с добро чувство за хумор, но ние не сме нито слепи, нито лековерни. След изборите, ние разбира се, ще потърсим удовлетворение – морално, политическо, правно удовлетворение, но ние няма да пилеем силите си или времето си за това сега. Ние ще се отръскваме от атаките, както кучето се отръсква от водата. Ние ще се фокусираме само върху нашата мисия и само върху нашата обща цел – защитата на Унгария“, заяви унгарският премиер.
По думите му, „ние трябва да се борим с противници, които се различават от нас. Техните лица не се виждат, а са скрити; те не се борят пряко, а крадешком; те не са почтени, а са безпринципни; те не са национални, а са международни; те не вярват в труда, а спекулират с пари; те нямат родина, но считат, че целият свят е техен. Те не са великодушни, а отмъстителни и винаги атакуват сърцето – особено ако то е червено, бяло и зелено (цветовете на унгарското знаме – бел.ред.)“.

Орбан напомни за изтъкнати унгарски дейци, които са били подложени на гонения или са били убити и заяви, че никога не е било леко, „но накрая ние винаги печелим. На края ние изпратихме у дома (турския) султан заедно с еничарите му; хабсбургския император и съучастниците му и Съветите с техните другари. А сега ние ще изпратим у дома Чичо Джордж (Сорос – бел.ред.) – заедно с неговата мрежа. Ние го молим да си ходи обратно в Америка и да ощастливява американците, а не нас“. „Ние нямаме причини да се страхуваме. Всичко, което трябва да кажем е, че онези, които са унгарци ще се присъединят към нашите редове и ние ще спечелим. Отново и отново ние ще печелим, защото Унгария принадлежи на унгарския народ“, заяви той.

Унгарският премиер подчерта, че когато през 2010 г. „ние се изправихме на крака и започнахме в Брюксел и други центрове на империята да се борим за унгарците, ние все още бяхме сами. Но тогава към нас се присъединиха поляците, словаците, чехите. След това Америка избра един антиимигрантски президент и британците тръгнаха по свой собствен път. Досега Израел стои твърдо. След това в Австрия патриотите дойдоха на власт и италианците също отхвърлиха имиграцията“.

Според Орбан, единственият въпрос е, дали унгарците са се научили от грешките на другите. „Научихме ли се, че човек може да съсипе нещо само веднъж – и ако сме го загубили, дали това е краят? Няма да втори шанс, няма повторно полагане на изпит. Ако язовирната стена се пропука, тогава водата наводнява, а културната окупация ще стане необратима. Залозите, които са сложени на масата са бъдещето“, каза Орбан.

Той се обърна към младите хора, които според него, може сега да вярват, че целият свят е техен и че „могат да приемат всички (които са) дошли“. Те са прави, каза Орбан, защото липсата на амбиция е дефиницията за посредственост и животът не си струва, ако не направиш нещо с тази амбиция. Но, „ще дойде момент, когато осъзнаваш, че на човек му трябва място, език, дом, където той е сред своите си, където той може да си живее живота в сигурност, обграден от добрата воля на другите. Едно място, където човек може да се върне и където човек може са почувства, че има смисъл да се живее, и че на края няма просто да потъне в забрава. Обратното, това прибавя към и става част от величественото хилядолетно създание, което ние просто наричаме наша родина, унгарската родина. Млади унгарци, сега родината се нуждае от вас. Родината се нуждае от вас, елате и се борете заедно с нас, така че, когато вие се нуждаете от нея, вашата родина все още да бъде тук за вас“.

По информация на MTI.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас