НОВИНИ

През изминалата нощ израелските сили за сигурност са предотвратили опит на Хамас да възобнови използването на стар тунел, водещ от Ивицата Газа във вътрешността на Израел.

Тунелът е трябвало да осигури преминаването на израелска територия в близост до Керем Шалом, Джонатан Конрикус, гласи съобщение на представител на израелската армия. Това е четвъртият унищожен от израелските сили тунел от ноември 2017 г. насам.

Освен това, през съботната нощ е бил нанесен удар и по подземен комплекс на Хамас в централната част на Ивицата Газа. Според съобщенията, ударът е бил нанесен в отговор на големия брой импровизирани взривни устройства, поставени през последните седмици в близост до граничната ограда (съоръжение за сигурност), отделяща Израел от Ивицата Газа.

Действията на израелските сили за сигурност са в рамките на провежданата от 2014 г. насам операция „Защитно острие“, чиято основна цел е откриването и неутрализирането на тунели използвани от терористите.

Говорител на израелската армия е коментирал, че Хамас „да прахосва“ огромни средства в изграждането на подземни съоръжения и тунели, вместо да ги използва за подобряване на живота на населението на Ивицата Газа.

По информация на „Jewish Press“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас