НОВИНИ

Повече от 200 хил. мирни жители на региона Африн (северна Сирия) са избягали от домовете си от началото на т. нар. операция „Маслинова клонка“ на турските въоръженви сили и съюзните им подразделения.

Според изявление на представител на кюрдската администрация в региона на Африн за телевизия „Ал Хадат“ към момента за тези (вътрешни) бежанци няма места за временно настаняване и се нуждаят от хумантиарна помощ, съобщава ТАСС.

Турският ГЩ обяви начаото на операцията на 20 януари, която освен срещу кюрдските формирования – считани от Анкара за терористични – трябваше да е и срещу „Ислямска Държаява“ (до момента няма съобщения в хода на операцията да се е случило това или онова „неприятно нещо“ на когото и да е от ИД).

Кюрдите започват партизанска война в Африн

Турската армия и съюзните й милиции поеха контрола над Африн. Започна ли турската операция в Ирак?

В района на Африн живеят около 1.5 млн. сирийски кюрди, но според (предишни неофициални) съобщения там има и много други вътрешни сирийски бежанци – вкл. местни язиди и язиди-вътрешни бежанци – тъй като до началото на военните действия на Анкара обстановката там е била относително спокойна.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас