НОВИНИ

Трима учени и един високопоставен военен

Съветът на Европа е добавил нови четири лица в списък със санкции срещу режима в Сирия.

„Тези 4 лица са добавени, заради техяната роля в разработката и използването на химически оръжия срещу цивилното население“, пише в съобщение за медиите на Съвета от понеделник, което допълва, че мярката е в унисон с политиката на ЕС за борба с разпространението и зиползването на химически оръжия.

Включените лица са високопоставен военен и трима учени, работещи в Центъра за научни проучвания и изследвания, който според съобщението е правителствено съоръжение отговорно да разработката и производството на неконвенционални оръжия, вкл. химически оръжия и ракети за тяхната доставка. Съоръжението е под санкционни мерки от страна на ЕС от 1 декември 2011 г.

Към 19 март 2018 г. лицата санкционирани със забрана за пътуване и замразяване на авоарите за „отговорност за насилствени репресии срещу цивилното население в Сирия“ са 261 (със санкционираните от понеделник).

В допълнение към тях, 67 юридически лица са санкционирани със замразяване на авоари.

Решението на Съвета – вкл. имената на четиримата санкционирани – са публикувани в официалния журнал на ЕС на 19 март 2018 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас