НОВИНИ

Министърът на външните работи на Украйна, Павел Климкин е предал на колегите си от ЕС списък с повче от 140 човека, които са участвали в организирането и провеждането на изборите за президент на Русия в Крим.

„Ние, предадохме на европейците списък от над 140 човека, привлечени съм провеждането на незаконните избори в Крим“, заяви (в понеделник) политическият директор на украинското МВнР, Алексей Макеев за „Ляв Бряг“ цитиран от ТАСС.

Списъкът е бил предаден лично от Климкин по време на среща в белгийската столица Брюксел. По думите на Макеев интересът на европейските министри към среща с Климкин е бил значителен – „такова количество, ми се струва, че никога не е имало“.

По-рано (също в понеделник) украинският президент Петро Порошенко заяви, че резултатите от изборите за президент на РФ в Крим не съответстват на реалното положение на нещата. По негово мнение, обнародваните официални данни за изборите не се „явяват нищо друго, освен фалшификация“. Самото им провеждане на територията на Крим по мнението на Порошенко, също е незаконно.

Очаквано – Владимир Путин победи убедително на президентските избори в Русия.

В тази връзка, Киев ще продължи усилията си в рамките на международните организации и съдебни инстанции с цел да постигне признаване на факти за „грубо нарушаване на правата на човека вм Крим“, подчертава Порошенко и призовава международните партньори да усилят санкционния натиск върху Москва.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас